Veelgestelde Vragen


Yankee Candle


Wat zijn de brandtijden van de verschillende kaarsen?
- Large Jar: 150 uur, Medium Jar: 90 uur, Small Jar: 40 uur, Votives: 15 uur, Tarts: 8-12 uur, Theelichten: 6 uur per stuk, Small Pillar: 45 uur, Medium Pillar: 95 uur en de Large Pillar 150 uur.

Zijn de geuren gemaakt met parfumolie?
Nee, de geuren van Yankee Candle zijn gemaakt met 100% zuivere etherische oliën. Dit zorgt voor een schone verbranding en een goede geursterkte.

Welke soort was gebruikt Yankee Candle?
- Yankee Candle gebruikt de zuiverste soort parrafine welke zorgt voor een schone en consistente verbranding en geurverspreiding.

Gebruikt Yankee Candle lood in haar lonten?
- Nee. De lonten van Yankee Candle kaarsen zijn gemaakt van 100% katoen en bevatten geen lood.

Je leest wel eens dat geurkaarsen slecht zijn voor de gezondheid. Is dat bij Yankee Candle ook zo?
- Nee, absoluut niet. Zowel Amerikaanse overheidsinstanties als de British Candle Association waarbij de kaarsen van Yankee Candle zijn getest op meer dan 300 toxische stoffen. De uitkomst is dat alle geregistreerde waarden ruim onder de meest restrictieve normen blijven en dus als zeer veilig kunnen worden beschouwd.

Zijn Yankee Candle kaarsen schadelijk voor huisdieren?
- Nee, de kaarsen van Yankee Candle zijn onschadelijk voor huisdieren. Wij raden wel aan om de kaarsen buiten bereik van huisdieren te gebruiken, zodat zij zich niet kunnen verwonden aan de vlam.

Worden de geurstoffen in de Yankee Candle kaarsen getest op dieren?
- Absoluut niet. Zowel Yankee Candle als US Candles zijn fel tegen het gebruik van dierproeven en zullen dit nooit ondersteunen.

Zijn de Yankee Candle kaarsen geschikt voor veganisten?
- De Large, Medium en Small Jars, Votives, Tarts en Samplers zijn geschikt voor veganisten. De Large, Medium en Small Pillars zijn niet geschikt voor veganisten door het gebruik van bijenwas.

Antwoord niet gevonden? Klik hier om ons een mailtje te sturen.

Voor brandtips & veiligheidsinstructies klik je hier.

WoodWick

Wat zijn de brandtijden van de verschillende kaarsen?
- Large: 130 uur, Medium: 60 uur, Mini: 20 uur, Ellipse: 50 uur, Reserve Collection: 60 uur, Wax Melt: 8-12 uur en de Pie Collection 40 uur.

Waar zijn de WoodWick kaarsen van gemaakt?
- De kaarsen van WoodWick zijn gemaakt van 100% zuivere en plantaardige soja, 100% zuivere etherische oliën, houten lonten (cedarhout) en gerecycled glas. De doppen zijn eveneens gemaakt van cedarhout.

Is het hout dat gebruikt wordt voor de WoodWick kaarsen op een juiste manier verkregen?
- Absoluut. Het hout dat wordt gebruikt in de producten van WoodWick wordt verkregen uit bossen die in eigen beheer van WoodWick USA worden onderhouden. Hierbij zorgen ze ervoor dat het bos op een ecologisch verantwoorde manier in stand wordt gehouden.

Zijn de WoodWick kaarsen geschikt voor veganisten?
- Ja, de WoodWick kaarsen zijn geschikt voor veganisten.

Worden de geuroliën in WoodWick kaarsen getest op dieren?
- Absoluut niet. Zowel WoodWick als US Candles zijn fel tegen het gebruik van dierproeven en zullen dit nooit ondersteunen.

Antwoord niet gevonden? Klik hier om ons een mailtje te sturen.

Voor brandtips & veiligheidsinstructies klik je hier.